REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový koláč s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.


Ingredience:
200 gbílého jogurtu
200 gjahod
190 gpolohrubé mouky
150 grebarbory
120 gkrupicového cukru
50 grozpuštěného másla
1 sáčekvanilkový cukr
2 lžičkykypřícího prášku
3 ksvejce
máslo na vymazání formy
strouhaný kokos

Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek
  3. V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo, z bílků vyšlehejte sníh
  4. Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky
  5. Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky
  6. Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh
  7. Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem, vršek koláče můžete ještě posypat kokosem
  8. Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy