REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborové čatní s brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní (chutney) z čerstvé rebarbory s brusinkami, hřebíčkem, zázvorem a skořicí. Zajímavé k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.


Ingredience:
500 grebarbory
5 lžictřtinového cukru
3 lžícebalzamikového octa
3 lžícesušených brusinek
2 lžícehořčičných semínek
1 lžičkasušeného zázvoru
1 lžičkamleté skořice
5 kshřebíčku
sůl

Postup:

1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky 1 cm; dusíme na mírném ohni za občasného míchání s octem, hořčičnými semínky, kořením, cukrem, brusinkami a špetkou soli, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut)
2. Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet; směs má být příjemně sladkokyselá
3. Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou
4. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou.

Doporučení:

Skladujeme při nižších teplotách. Můžeme také přidat hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy