REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarbora s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda plná vitamínů z rebarbory, mrkve a cukru.


Ingredience:
500 grebarbory
500 gmrkve
450 gcukru krystal

Postup:

1. Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka
2. Potom ji dvakrát umeleme na masovém strojku i se syrovou oloupanou rebarborou
3. Vše dáme vařit a až nám směs začne houstnout přisypeme cukr a ještě chvíli povaříme
4. Horku marmeládu plníme do sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy