REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ramen s houbičkami enoki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající polévka japonské kuchyně z kuřecího nebo vepřového masa, se spoustou čerstvé zeleniny, vajíčkem, nudlemi a houbičkami enoki.


Ingredience:
200 gasijských nudlí
100 ghoubiček enoki
2 lžícesojové omáčky
3 kskuřecích stehen
2 ksjarní cibulky s natí
2 ksstroužku česneku
1 ksvařeného vejce
1 kschilli papričky
1 ksmrkve
1 kspórku
1,5 lvody
zázvor
olej

Postup:

1. V hrnci na oleji osmahneme plátky česneku a plátky čerstvého zázvoru (asi 1 cm)
2. Zalijeme vodou, přidáme kuřecí stehna, chilli papričku a sojovou omáčku
3. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 40 minut
4. Vývar scedíme, aby byl čirý, ze stehen odstraníme kůže a obereme maso
5. Do čirého vývaru přidáme na proužky nakrájenou mrkev, kolečka pórku a jarní cibulky
6. Vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka, uvaříme asijské nudle, scedíme je a propláchneme
7. Do misky dáme uvařené nudle, čerstvé houbičky enoki, kousky kuřecího masa a plátek vejce, zalijeme vařícím vývarem a podáváme.

Poznámka:

Neznáte houbičky enoki? Nevadí! Přečtěte si o nich v našem článku zde: Bílé houbičky enoki.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy