REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé koláčky potřené kečupem, obložené kousky šunky a rajčátky, posypané strouhaným sýrem, upečené dozlatova.


Ingredience:
250 g hladké mouky
100 gtvrdého sýra
100 gšunky
125 ml vody
1/2 balíčkuprášku do pečiva
2 lžícekečupu
2 lžíceoleje
8 ksmini rajčátek
1 ksvejce
špetkac soli

Postup:

1. Hladkou mouku dobře promícháme s práškem do pečiva i špetkou soli, přidáme rozklepnuté vejce, olej, vodu a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout
2. Potom těsto riozdělíme na 16 kousků, vyválíme z nich kuličky, malou skleničkou vytlačíme doprostřed každé kuličky důlek, který potřeme kečupem
3. Důlek vyložíme kouskem šunky, půlkou rajčátka, povrch posypeme strouhaným sýrem, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy