REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka zdobená vajíčkem, feferonkou a řeřichou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravená rajčatová polévka je zdatným „chřipkobijcem“. Chutná skvěle a přitom je plná vitamínů a jiných, zdravý prospěšných, látek!


Ingredience:
1 plechovkaloupaných rajčat
cca 200 gkořenové zeleniny (1 mrkev, 1 malá petržel, ¼ bulvy celeru)
1,5-2 lvývaru nebo vody
5 lžicolivového oleje
1,5 lžícemedu
3 ksstroužky česneku
3 ksvětší rajčata
1 ksčervená nebo klasická cibule
citronová šťáva
nové koření
oregano
libeček
pepř
sůl
Na ozdobu:
1 ksvejce
1/2 kfeferonky
řeřicha

Postup:

1. Na olivovém oleji zpěníme jednu celou červenou cibuli a 3 stroužky česneku nadrobno nakrájené, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), pak pokrájená 3 větší rajčata, vše spolu necháme chvíli podusit
2. Zeleninu zalijeme vývarem nebo jen vodou + přidáme plechovkou loupaných rajčat, přisypeme oregano, libeček, pět kuliček nového koření, pepř a sůl, to vše necháme povařit
3. Zakápneme citronovou šťávou a úplně ke konci, když je polévka dovařená, přidáme med 4. Nakonec polévku rozmixujeme
5. Navrch ji ozdobíme na tenké plátky pokrájeným volským okem, feferonkou a řeřichou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy