REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze sterilovaných rajčat, cibule, celeru, zázvoru a dlaších surovin, servírovaná rozmixovaná pomocí tyčového mixéru, na talířích zakápnutá olivovým olejem a ozdobená lístky tymiánu a nastrouhaným parmazánem nebo pecorino sýrem.


Ingredience:
400 gsterilovaných rajčat
200 mlpasírovaných rajčat (passata)
100 mlzeleninového vývaru
2 lžíceolivového oleje
3 ksstonky řapíkatého celeru
1 ks2 cm čerstvého zázvoru
1 ksčervené cibule
čerstvě mletý pepř
třtinový cukr dle chuti
sůl
K podávání:
lístky čerstvého tymiánu
strouhaný parmazán nebo pecorino
olivový olej

Postup:

1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibili a celer, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor, restujeme cca 10 minut
2. Přidáme rajčata a rajčatovou passatu a vývar, ochutíme solí a pepřem
3. Vaříme doměkka cca 30 minut
4. Vše dohladka pomixujeme tyčovým mixérem
5. Kdo chce, přidá dle vlastní chuti cukr, eventuelně dosolí
6. Na talířích zakápneme olivovým olejem, přidáme natrhané lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán nebo pecorino.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy