REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata na mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá a rychlá večeře. Recept je od naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
2 ksvelká rajčata
1 ksstřední cibule
1 ksstroužek česneku
2 ksvejce
olej pod cibuli
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata přelijeme vařící vodou a necháme je v ní asi 1 minutu, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájená rajčata a chvíli restujeme, pak přidáme česnek utřený se solí a rozklepneme vejce, která necháme za stálého míchání ztuhnout
3. Podle chuti opepříme a dosolíme.

Doporučení:

– Podáváme s chlebem, nebo tmavým pečivem.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Stejně dělám i mozeček z ředkviček, nebo mladé kedlubny, ale musíme je předem nastrouhat a o chvíli déle restovat než rajčata. Květákový mozeček dělám z předem vařeného a rozmačkaného květáku. Jde dělat i ze syrového, pak lze udělat květák trochu křupavější, to podle chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy