REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky a na cibulovém základě podušené doměkka spolu s rajským protlakem a houbami.


Ingredience:
600 ghovězího masa předního, nebo roštěnky
100 ghub
150 mlsmetany
1 lžícerajského protlaku
3 lžíceoleje
1 ksčervené papriky
1 kscibule
jarní cibulka
mletý pepř
tymián
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a dobře očištěné houby na menší kousky
2. Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, které ze všech stran opečeme, vmícháme houby, okořeníme kmínem, mletým pepřem, tymiánem, osolíme, podle potřeby zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 60 minut)
3. Když je maso měkké vmícháme smetanu, krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, ozdobíme očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou a posypeme nasekanou cibulkou.

Doporučení:

Podáváme například s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy