REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strojkové vánoční cukroví, tedy pomocí strojku s nástavcem na pečivo vytlačené rohlíčky z pudinkového těsta upečené v troubě, slepené marmeládou a nakonec máčené v čokoládě.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gztuženého tuku na pečení
250 gpráškového cukru
125 gmásla
5 sáčkůvanilkových pudinků
3 ksvelká vejce
papír na pečení
marmeláda na slepení
Na čokoládovou polevu:
100 gčokoláda na vaření
100 gtuku 100 %

Postup:

1. Do prosáté mouky promíchané s cukrem nastrouháme tuk a máslo, přidáme vejce a pudinky, vše zpracujeme v těsto, které necháme v lednici asi 1 hodinu odpočinout
2. Pomocí strojku s nástavcem na pečivo tlačíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova
4. Vychladlé rohlíčky slepíme vždy dva k sobě nějakou dobrou pikantní zavařeninou
5. Oba konce rohlíčků nakonec máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Příprava čokoládové polevy:
1. Do vařící vody vložíme misku s ingrediencemi a necháme povolit
2. Důkladně promícháme a můžeme použít.

nebo
1. Do misky vložíme obě ingredience a necháme je v mikrovlnné troubě rozpustit
2. Důkladně promícháme a v tekutém stavu aplikujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy