REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ptačí mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mléce s vanilkovým cukrem uvařené noky z ušlehaného tuhého sněhu, podávané se zavařeninou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
0,5 lmléka
2 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
2 lžícerybízové (malinové) zavařeniny
2 lžícecukru
ovoce

Postup:

1. Dáme vařit mléko s vanilkovým cukrem
2. Žloutky utřeme s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Do vařícího mléka děláme ze sněhu nočky a necháme je v mléce po každé straně přejít varem
4. Uvařené nočky vyjmeme, položíme na mísu, na které je budeme podávat
5. Na každý dáme kousek zavařeniny nebo ovoce (ostřejší chuti, jako maliny, rybíz apod.)
6. Mléko nalijeme na utřené žloutky s cukrem a za stálého míchání přivedeme do varu
7. Potom odstavíme z plotny a mícháme do vychladnutí (postavíme-li nádobu s krémem do studené vody, urychlíme chladnutí)
8. Prochladlý krém lijeme opatrně ze strany do mísy s nočky, abychom je nepolili a nočky zůstaly celé
9. Necháme úplně vychladnout
10. Podáváme s piškotem nebo jen samotné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy