REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh na slanině a zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená ryba zapečená s proužky anglické slaniny a plátky zázvoru, dochucená kmínem, máslem a citronem, podávaná nejlépe s pečenými brambory.


Ingredience:
4 kspstruhů
50 ganglické slaniny
50 gkořene zázvoru
máslo
citron
kmín
sůl
A dále:
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Vykuchané a očištěné pstruhy nařízneme na hřbetě po 1 cm
2. Do zářezů vložíme proužky anglické slaniny, poklademe plátky zázvoru, zázvor vložíme i do břišní dutiny
3. Osolíme, okmínujeme, poklademe plátky másla, vložíme do zapékací misky, dáme péct do vyhřáté trouby
4. Pečeme asi při 200 °C po dobu 15-20 minut
5. Na talíři rybu ozdobíme kolečkem citronu a kouskem petrželky, podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy