REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pštrosí nudličky se žampióny a mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky pštrosího masa orestované s houbami s vložkou mandlí, zalité smetanou.


Ingredience:
Surovina pro 4 osoby:
500 gpštrosího masa
250 gčerstvých žampiónů (nakrájené na plátky)
50 gmandlí (plátky)
250 mlsmetany na šlehání
4 lžíceoleje
2 lžícebrandy nebo sherry
2 lžícebazalky
1/2 lžičkysójové omáčky
1 ksstředně velké cibule
1 ksstroužku česneku
mletý černý pepř
kari koření
sůl

Postup:

1. Pštrosí maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme 2 lžícemi oleje
2. Přikryté v misce necháme nejméně 1 hodinu odležet
3. Pak připravíme mandle, spaříme je pod vroucí vodou, oloupeme, osušíme, nakrájíme na plátky a upražíme na sucho na pánvi
4. Na další pánvi na rozehřátém oleji opečeme masové nudličky, které jsme posypali kari kořením
5. Dobře opečené maso vyjmeme a dáme na teplé místo
6. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a očištěné, tence nakrájené žampióny, které jsme krátce, jen asi 5 minut dusili ve vlastní šťávě
7. Vše zalijeme smetanou a za stálého míchání dusíme do mírného zhoustnutí dalších 5 minut
8. Směs dochutíme solí, mletým pepřem, destilátem – brandy nebo sherry
9. Potom vložíme maso, prohřejeme a přidáme také asi 2/
3 opražených mandlí
10. Před podáváním posypeme povrch jídla zbytkem mandlí a bazalkou.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže.

Poznámka:

– Mandle spaříme tak, že je zalijeme horkou vodou, nevaříme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy