REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní krkovička s celerovou remuládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutkově upravená krkovička, servírovaná s remuládou od Jamieho Olivera.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksplátky krkovičky
(popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa)
olej
pepř
sůl
Na remuládu:
1/4 ksceleru
1 ksvařený žloutek
1 ksmalá kyselá okurka
2 lžícemajonézy
1 lžícehrubozrnné hořčice
petrželka a mladé celerové lístky
šťáva z půlky citronu
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme remuládu; celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou, nebo můžeme nahrubo nastrouhat, zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl
2. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme na jemno okurku a smícháme s celerem
3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky, necháme uležet v lednici
4. Plátky krkovice osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji, podáváme s připravenou remuládou a nějakou vhodnou přílohou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy