REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Příprava chlebového kvasu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kvas používaný v moldavské kuchyni jako ingredience k dalšímu vaření.


Ingredience:
400 gtmavého chleba (moskevského)
300 gcukru
15 gdroždí
převařená voda

Postup:

1. Chléb nakrájíme na kostičky a upražíme do sucha v troubě vyhřáté na 200 °C
2. Upražený chléb dáme do velkého hrnce a zalijeme převařenou horkou vodou (80 °C), na uvedené množství chleba dáme asi 7 l vody, zakryjeme poklicí a necháme na teplém místě asi 2 hodiny, občas promícháme
3. Získanou tekutinu přecedíme, chléb zalijeme ještě 5 l vody, převaříme a necháme stát další hodinu, opět scedíme
4. Obě dávky slijeme, zahřejeme na 25 °C, přidáme droždí, cukr (nakynuté v troše tekutiny) a necháme kvasit v teple 8-12 hodin
5. Nakonec scedíme a uložíme v chladnu k dalšímu použití.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy