REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přílohové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná rýže se šalotkou, podušená ve víně.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
150 grýže Arborio
50 gmásla
200 mlbílého vína
1 ksšalotky
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme šalotku, přidáme kulatou rýži 2. Směs chvíli restujeme, dokud rýžová zrnka nezesklovatí
3. Vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem (v množství 1,5x větším, než je objem rýže) a necháme pod pokličkou dusit, dokud se tekutina nevypaří
4. Podáváme ozdobené snítkou petržele.

Doporučení:

Rýže se podává k drůbežímu, hovězímu i k rybímu masu.

Poznámka:

Rýže Arborio je k dostání v supermarketech a v prodejnách s bio potravinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy