REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přílohové bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické bramborové těsto a z něho usmažené v lívanečníku chutné malé bramboráčky vhodné jako příloha třeba ke guláši nebo ke zvěřině.


Ingredience:
1 kgsyrových brambor
120 ghladké mouky
5 lžicvlažného mléka
2 ksvejce
utřený česnek dle chuti
trochu majoránky
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme, necháme je chvíli stát, pak slijeme téměř všechnu vodu, která vyteče z nastrouhaných brambor
2. Brambory smícháme s vejci, moukou, ochutíme je solí, pepřem, prolisovaným stroužkem česneku a majoránkou, těsto zředíme mlékem dle potřeby
3. Do tuku rozpáleného v lívanečníku lžící klademe hromádky, které rozetřeme a vyplníme tak úplně otvory v lívanečníku
4. Bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Nemáme-li lívanečník, můžeme bramboráčky připravovat i na klasické pánvi, jen nebudou tak pravidelné a pěkné.

Poznámka:

Dříve se bramboráčky pekly v troubě; lžící na pomaštěném plechu se tvořili hromádky, které se rozetřeli do 1 cm vysokých koleček a celý plech se dal do trouby, kde se bramboráčky upekly dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy