REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prejt z holubinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na houbový prejt jsou výborné právě holubinky. Ovšem připravit lze také z masáků, hřibů apod. Vyzkoušený recept, který chutná všem milovníkům hub.


Ingredience:
750 gnadrobno nasekaných holubinek
100 guvařených krup
2 kshousky
2 kscibule
mleté nové koření
strouhanka
majoránka
česnek
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Očištěné holubinky nasekáme nadrobno, na sádle podusíme do měkka, ochutíme solí, kmínem, necháme vychladnout
  2. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem
  3. K houbám přidáme uvařené kroupy, namočené housky, vše promícháme
  4. Směs ochutíme utřeným česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, solí, pepřem
  5. Zapékací misky vymažeme sádlem, poprášíme strouhankou, dáme péct do vyhřáté trouby, až se na povrchu začne tvořit kůrčička, prejt vyjmeme z trouby.
Doporučení:

Hotový houbový prejt podáváme například s kysaným zelím a vyslaněnými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy