REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkové závitky s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený pórek nakrájený na špalíčky, obalený v anglické slanině, zapečený v troubě s rajčatovou směsí, servírovaný posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 g pórku
300 ganglické slaniny
100 gstrouhaného tvrdého sýra
1 lžička vegety
4 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl
500 g rajčat

Postup:

1. Na dvou lžících oleje rozehřejeme 100 g na drobné kostičky nakrájené slaniny, vmícháme očištěná, na malé kostičky nakrájená rajčata, dusíme asi 8 minut, potom směs osolíme, opepříme a dochutíme vegetou
2. Očištěný pórek nakrájíme na 8-10 cm dlouhé špalíčky, dáme na 5 minut vařit do vroucí vody, pak pórek slijeme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat
3. Povařený pórek zabalíme do plátků zbylé anglické slaniny a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji
4. Do zapékací misky rozprostřeme připravenou rajčatovou směs, položíme na ni opečené závitky, necháme v troubě 5 minut prohřát, před servírováním posypeme strouhaným sýrem a podle chuti dosolíme, případně okořeníme pepřem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy