Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s bramborem

Jedna z variant bílé polévky z pórku.

Ingredience:
Recept na 4 porce:
250 gmorkových kostí
350 gbrambor
250 gpórku
30 ghladké mouky
30 gmásla
1/8 lsladké smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme ho vodou a uvaříme doměkka
3. Kosti opereme, zalijeme vodou a uvaříme vývar
4. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem
5. Připravíme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky a povaříme 6. Podle chuti polévku osolíme a opepříme.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy