REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě v bábovkové formě upečená bábovka, až po upečení ochucená pomerančovou šťávou.


Ingredience:
500 mlpolohrubé mouky
240 mlpráškového cukru
180 mlzakysané smetany
180 mlrozinek máčených v rumu
130 mlmásla
80 mlvlašských ořechů
2 ksvejce
1/2 ksprášku do pečiva
1 lžičkanastrouhané pomerenčové kůry
šťáva ze 2 ks pomerančů
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy

Postup:

1. V míse utřeme mírně povolené máslo s polovinou cukru do pěny, postupně přidáváme, za stálého míchání vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku promíchanou s práškem
2. Připravené zhoustlé těsto vlijeme do tukem vymaštěné a strouhankou vysypané bábovky
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut
4. Během pečení si připravíme zálivku; z pomerančové šťávy, do které zamícháme zbytek cukru
5. Zálivkou zalijeme čerstvě upečenou bábovku ještě ve formě, po vsáknutí a vychladnutí ji pak vyklopíme.

Poznámka:

Skvělá je tato bábovka dochucená také skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy