REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzené makrely

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Umleté maso z vyuzené makrely smíchané s jogurtem, máslem, olivami, cibulí a citronovou šťávou, ochucené pepřem a solí.


Ingredience:
1 ksuzené makrely
1 kscibule
2 kssladkokyselé okurky
1 hrstoliv
4 lžícebílého jogurtu
2 lžícemásla
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Maso z makrely zbavíme kostí, umeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme na jemno nožem
2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, také okurky a olivy nasekáme nadrobno
3. Vše promícháme s máslem a rozšleháme vidličkou s bílým jogurtem
4. Nakonec pomazánku ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

Doporučení:

Rybí pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo pečivo.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy