REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polská angreštová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka k masu z angreštových plodů, kuřecího vývaru, cukru a smetany.


Ingredience:
400 gangreštu
80 gcukru krystal
1 lvody
3 dlkuřecího vývaru
(Masox)
1 dlsmetany
Solamyl
sůl

Postup:

1. Očištěný, okvětí a stopek zbavený angrešt zalijeme vodou a povaříme
2. Potom angrešt vybereme, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve smetaně
3. Zalijeme kuřecím vývarem a osolíme
4. Angrešt nasypeme zpět a omáčku znovu povaříme.

Poznámka:

– Angreštová omáčka se v polské kuchyni často používá. Po přípravě má být dostatečně zahoustlá působením škrobu a pektinu z angreštu. Proto se nejčastěji připravuje z nedozrálého angreštu kde je více pektinu. S oblibou se podává k vařenému masu a drůbeži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy