REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévková drobenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, zavářka, která se používala většinou do polévek. Ovšem existuje i několik receptů na jiné pokrmy, než polévky, v kterých je polévková drobenka jako jedna ze surovin. Jed například o Ferble, recept z Plzeňska.


Ingredience:
80 ghrubé mouky
1 ksvětší vejce

Postup:

1. Do mísy nasypeme hrubou mouku, do ní uděláme důlek a do něj pak vklepneme jedno větší vejce
2. Nejprve vejce zapracujeme do mouky vidličkou, potom čistýma rukama, hmota by se měla podobat klasické drobence na koláče
3. Hotovou drobenku můžeme usušit, nebo ji ihned použít dle příslušných receptur, pokud ji však použijeme jako zavářku do polévky, prostě ji do polévky nasypeme a chvíli povaříme.

Doporučení:

Pokud je drobenka řídká a ve velkých kusech, přidáme mouku, naopak pokud je moc sypká a je v ní hodně nezapracované mouky, buď přidáme vejce a uděláme větší množství nebo drobenku prosijeme přes cedník s menšími oky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy