Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kůzlečího kořínku

Kůzlečí hlava a kořínek povařený spolu s orestovanou zeleninou. Polévka je zahuštěná jíškou.

Ingredience:
1 kskůzlečí hlavy a kořínku
1 ksvětší cibule
200 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
2 lvody
2 lžícehladké mouky
2 lžícetuku
petržel
sůl

Postup:

1. Hlavu a kořínek uvaříme v osolené vodě
2. K masu přidáme na tuku orestovanou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu včetně cibule
3. Vaříme, až nám změkne i zelenina
4. Zvlášť si v hrnci připravíme z mouky a tuku jíšku, zalijeme ji polévkou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme, případně přisolíme
5. Do polévky přidáme nakrájený kořínek, sloupnutý a nakrájený jazyk, maso z hlavy a hodně petrželky.

Doporučení:

Podáváme se slaným rohlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy