REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kůzlečího kořínku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kůzlečí hlava a kořínek povařený spolu s orestovanou zeleninou. Polévka je zahuštěná jíškou.


Ingredience:
1 kskůzlečí hlavy a kořínku
1 ksvětší cibule
200 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
2 lvody
2 lžícehladké mouky
2 lžícetuku
petržel
sůl

Postup:

1. Hlavu a kořínek uvaříme v osolené vodě
2. K masu přidáme na tuku orestovanou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu včetně cibule
3. Vaříme, až nám změkne i zelenina
4. Zvlášť si v hrnci připravíme z mouky a tuku jíšku, zalijeme ji polévkou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme, případně přisolíme
5. Do polévky přidáme nakrájený kořínek, sloupnutý a nakrájený jazyk, maso z hlavy a hodně petrželky.

Doporučení:

Podáváme se slaným rohlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy