REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená dýně s pórkem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
750 goloupané dýně
750 mldrůbežího vývaru
250 mlmléka
2 lžícemásla
4 kspórku
černý pepř
sůl

Postup:

1. Polovinu másla rozpustíme v hrnci o objemu 4 l
2. Na kolečka pokrájený pórek orestujeme dozlatova
3. Na kostky velké cca 2 cm pokrájíme dýni a tu přidáme k pórku
4. Dochutíme solí a pepřem, přidáme vývar a vaříme 30 minut do změknutí dýně, necháme mírně vychladnout
5. Nakonec směs rozmixujeme v mixéru do hladké kaše
6. Opět polévku zahřejeme a přidáme do ní zbylé máslo a mléko, chvíli promícháme, ale nevaříme
7. Polévku nalijeme do mísy a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy