REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s uzenou paprikou a smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová polévka s opečenými brambory, voňavou uzenou paprikou, anglickou slaninou, libečkem a česnekem.


Ingredience:
3 ksvelkých brambor
300 mlmléka
150 mlsmetany na vaření
1 lzeleninového vývaru
100 ganglické slaniny
3 ksstroužku česneku
1 ksvětší cibule
3 lžíceoleje
3 lžičkyuzené papriky
1 lžičkapepře
libeček
sůl

Postup:

1, Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
2. Opečeme je na lžíci oleje a jemně pokrájené slanině, zalijeme mlékem a spolu s libečkem uvaříme do měkka
3. Cibuli nasekáme nadrobno a opečeme na troše oleje dozlatova
4. Pak brambory s mlékem ponorným mixérem rozmixujeme (kdo chce, dá si pár brambor stranou a pak je vloží do hotové polévky)
5. K takto zahuštěné polévce dolijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozetřený česnek, uzenou papriku, osmaženou cibuli a podle chuti dosolíme
6. Nakonec přilijeme smetanu na vaření, případně přidáme kousky brambor a vypneme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy