REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka kari II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento anglický předpis je na jemnou smetanovou polévku pikantní chutě, s vůní a chutí po kari koření.


Ingredience:
1 lnetučného drůbežího vývaru
4 lžícevařeného drůbežího masa
4 lžícesladké smetany
4 lžícevařené rýže
2 lžičkykari koření
30 grostlinného tuku
30 ghladké mouky
1 kscibule
1 ksmrkve
1/2 ksmalého celeru
1/2 ksjablka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou očištěnou zeleninu podusíme v tuku
2. Mouku promícháme s kari kořením, přidáme k zelenině a osmahneme, polévkový základ zalijeme vývarem a vaříme, až bude zelenina měkká
3. V této fázi přidáme do polévky na kostičky nakrájené jablko, vařenou rýži a nadrobno nakrájené maso, ochutíme solí a tymiánem a necháme ještě 15 minut, na mírném zdroji tepla, probublávat
4. Hotovou polévku zjemníme smetanou, necháme prohřát, ale už dále nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy