REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankový kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuba připravený z pohankových krup, sušených hub a koření, v troubě zapečený se sýrem.


Ingredience:
300 gpohankových krup
200 gtvrdého sýra eidamu
100 gslaniny
50 gsušených hub + voda
40 gsádla
3 ksčervených cibulí
3 ksstroužků česneku
600 mlzeleninového vývaru
hrst nasekané petrželky
mletý černý pepč
mletý sušený zázvor
sušená majoránka
mletý kmín
sádlo na vymazání misky
sůl

Postup:

1. Sušené houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, aby nabobtnaly, pak je scedíme a necháme okapat
2. Vyprané pohankové kroupy zalijeme vroucím vývarem, pod pokličkou 3 minuty povaříme, potom hrnec sundáme z tepla, zabalíme do ručníku a kroupy necháme v teple asi 30 minut dojít
3. Mezitím v pánvi na rozehřátém sádle orestujeme oloupané na drobno nakrájené cibule se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme houby a dusíme doměkka, pak vmícháme pohanku, vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem, majoránkou, zázvorem a oloupanými prolisovanými stroužky česneku
4. Nakonec do směsi přidáme na jemno nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného sýra, promícháme, rozprostřeme do sádlem vymazané zapékací misky, posypeme zbylým strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy