REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podzimní ovocný salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky ovoce zakápnuté citronovou šťávou, ochucené cukrem, servírované smíchané s nasekanými jádry vlašských ořechů a sladkou smetanou.


Ingredience:
8 ksčerstvých jader vlašských ořechů
2 kshrušek
2 ksjablek
1 ksmenší hrozen vína
1 hrstšvestek
4 lžícesladké smetany
citronová šťáva
cukr

Postup:

1. Z omytých jablek a hrušek odstraníme jadřince, švestky vypeckujeme a vše nakrájíme na nudličky
2. Bobule vína rozpůlíme a jadřince odstraníme
3. Ovocnou směs zakápneme citronovou šťávou a mírně pocukrujeme
4. Přidáme nasekaná jádra ořechů vyloupaná z tenké hořké slupičky
5. Vmícháme smetanu a necháme v ledničce krátce rozležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy