REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podzimní dýňová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte recept podle Raymonda Blanca. Jeho jméno jste možná slyšeli především v některém kulinářském pořadu, nebo jste si koupili jednu z jeho knih. Raymond Blanc je často vidět například v TV Paprika, kde předvádí kouzla své kuchyně.


Ingredience:
400 goloupané dýně hokkaido
600 mlmléka
8 špetekmořské soli
1 špetkabílého pepře
2 lžícemásla
1 lžičkacukru
1 ksmalé cibule
crème fraiche na ozdobu

Postup:

1. Dýni nakrájejte na 2 centimetrové kostičky a cibuli nasekejte najemno.
2. Hrnec rozehřejte na střední teplotu a cibuli zpěňte na másle po dobu přibližně 5 minut.
3. Přidejte nakrájenou dýni a nechte restovat 6 minut, občas promíchejte, aby se nepřipálila.
4. Přilijte mléko a přiveďte k varu. Poté poduste pod pokličkou 10 minut, aby dýně hezky změkla.
5. Vařte do hladké konzistence a dochuťte solí, pepřem a cukrem, pokud je potřeba.

Doporučení:

Polévku servírujte s créme fraiche.

Poznámka:

Recept k článku: Raymond Blanc: Z číšníka michelinským kuchařem!. Zdroj: Raymond Blanc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy