REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Poctivé vanilkové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voní vanilkou a při prvním kousnutí se příjemně rozsypou na jazyku. Řeč je samozřejmě o vanilkových rohlíčcích. Aby se vám povedly co nejlépe, vybírejte suroviny označené logy kvality. Díky tomu budou vanilkové rohlíčky doopravdy poctivé.


Ingredience:
430 ghladké mouky
350 gmásla
150 gmletých vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
špetka soli
Na obalení:
200 gmoučkového cukru + 2 vanilkové cukry

Postup:

1. Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
2. Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
3. Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte plech pečícím papírem.
4. Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou.
5. Pečte do růžova a po vyndání nechte rohlíčky pár minut vychladnout.
6. Ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Poznámka:

Soutěžte s webovým portálem Akademie kvality a vyhrajte spousty malých i velkých výher do vaší kuchyně. Soutěž probíhá do 1. ledna 2017. Nakupujte potraviny označené logy kvality Klasa, Regionální potravina, Český výrobek, Bio nebo evropské značení, vystřihujte a nalepujte na herní karty. Detailní informace o soutěži včetně herní karty naleznete na akademiekvality.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy