REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Poctivé slepované linecké cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecké má rád snad každý. Ta příjemná máslová chuť a k tomu pikantní marmeláda, díky které je cukroví příjemně vláčné. Slepujte cukroví takovou marmeládou, která obsahuje co nejvyšší procento ovoce. Bonusem je jednoduchost receptu, do jehož přípravy můžete bez obav zapojit i děti.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
250 gzměklého másla
1 ksvejce + 1 žloutek
jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
pikantní marmeláda na slepování (jahodová, rybízová, meruňková apod.)

Postup:

1. Smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a citronovou kůrou.
2. Do suché směsi přidejte vejce, žloutek a máslo nakrájené na kousky.
3. Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a uložte ho alespoň na 30 minut do lednice.
4. Pomoučte si pracovní plochu a vychlazené těsto vyválejte na tloušťku 4 mm.
5. Z těsta vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na plech vyložený pečícím papírem.
6. Cukroví pečte dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C.
7. Po vychladnutí slepujte jednotlivé kousky marmeládou.

Doporučení:

Na jednom plechu pečte podobně velké kusy cukroví. Díky tomu zajistíte rovnoměrné propečení všech kousků.

Poznámka:

Nezapomeňte vybírat kvalitní suroviny označené logy jako KLASA, Regionální potravina či BIO.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy