REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné namletou směsí z vepřového bůčku a hovězího masa předního, servírované podlité rajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 10 ks paprik:
250 ghovězího masa předního
250 gvepřového bůčku
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
10 ksvětších paprikových lusků
5 ksrajčat (rajčatový protlak)
2 kscibule
1 ksvejce
2 lžícestrouhanky
1-2 lžícecukru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
mletý černý pepř
hladká mouka
vlažná voda
sádlo
ocet
sůl

Postup:

1. Hovězí maso přední a vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, pak pomeleme na masovém strojku
2. Umletou směs osolíme, dochutíme mletým pepřem, přidáme jedno vejce, strouhanku a jednu nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vše pečlivě promícháme a rozdělíme na deset stejných porcí
3. Připravíme si papriky; opláchneme je, očistíme, zbavíme jadřinců a semen, pak papriky naplníme připraveným masem
4. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme kořenovou zeleninu očištěnou a nakrájenou na nudličky, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, osmahneme, okořeníme divokým kořením, octem a doplníme rajčaty nebo rajčatovým protlakem, zalijeme vlažnou vodou a krátce povaříme
5. Naplněné paprikové lusky naskládáme do hrnce na připravený základ, přikryjeme poklicí a dusíme 30-45 minut, pak lusky vyjmeme a uchováme v teple
6. Zbylou omáčku vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme vlažnou vodou a vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu (můžeme ji také zahustit světlou jíškou)
7. Před koncem varu omáčku přisladíme cukrem, přisolíme, přecedíme přes cedník na paprikové lusky a krátce vše podusíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík nebo dušená rýže.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy