REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný mořský okoun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý a přesto chutný pokrm, tentokrát z mořského okouna.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 kstenkých plátků z mořského okouna
15 gmásla
Nádivka:
100 gčerstvé strouhanky
6 kssardelek
1/2 kszelené papriky
1 ksžloutku
šťáva z půlky citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Sardele nadrobno nasekáme
2. Očištěnou půlku papriky nadrobno nakrájíme, spaříme vařící vodou a po odkapání smícháme s ostatními přísadami pro nádivku, včetně sardelek
3. Nádivkou potřeme rybí plátky, přeložíme je na půlky a urovnáme do vymaštěné zapékací misky
4. Potřeme je rozehřátým máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

Doporučení:

– Příloha: Různě upravené brambory a hlávkový salát.

Poznámka:

– Stejně můžeme upravit i jiné ryby, např. rybí filé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy