V troubě zapečené půlky smržů nadité masovo-sýrovou náplní, ozdobené sýrem, kroužky cibule a kousky rajčat, podlité bílým vínem.
Ingredience:
300 g | smržů (větší plodnice) |
300 g | mletého masa |
100 g | žampionů |
100 g | rajčat |
50 g | strouhaného sýru |
2 dl | bílého vína |
2 ks | cibule |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Větší plodnice smržů rozkrojíme na polovinu, spaříme, opláchneme vodou a necháme okapat.
- Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme.
- Masovou směsí naplníme poloviny smržů.
- Pekáček nebo plech vymažeme máslem, narovnáme smrže, posypeme nakrájenou cibulí na kroužky, plátky žampionů a kousky oloupaných rajčat, podlijeme bílým vínem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C.
- Pečeme zhruba 15-20 minut.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory.