REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné rohlíkové bulky zapékané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 1 porce:
1 ksrohlíkové bulky
1 ksvejce
1-2 kspřepůlená cherry rajčátka
2 lžícenatrouhaného tvrdého sýra
plátek anglické slaniny, nebo šunky či kusek jiné uzeniny
rozpuštěné máslo nebo plátky zruhlého másla
petrželka nebo ledový salát
alobal

Postup:

1. Z rohlíkové bulky opatrně seřízneme vrchní část, tolik, aby jsme ji mohli pěkně vydlabat, část vnitřku odstraníme
2. Vydlabanou část pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme částí nastrouhaného sýra, vložíme natrhanou slaninu nebo šunku
3. Pokračujeme s náplní; přidáme rajčátka, natrhané listy petrželky, vše opět zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapeme máslem
4. Nakonec vyklepneme vejce, osolíme, celou bulku přendáme na alobal, z kterého uděláme takové hnízdo (okraje srolujeme)
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak dlouho, až se vejce zatáhne, žloutek by měl zůstat mírně tekoucí, tedy asi 15-20 minut
6. Podáváme teplé, alobal odstraníme.

Doporučení:

Zkoušeli jsme bulky zapéci i v mikrovlnné troubě a výsledek byl stejně dobrý, jako housky zapečené v klasické troubě a ještě to bylo mnohem rychlejší!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy