REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné bramborové dukátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené brambory plněné uzeným masem smíchaným se sýrem, vytvarované do tvaru dukátků, potřené rozšlehaným vejcem, pečené dozlatova.


Ingredience:
900 guvařených brambor ve slupce
300 gmoravského uzeného masa
200 guzeného sýra
150 g hladké mouky
150 gkrupice
2 ksvajec
hladká mouka na pomoučení válu
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přisypeme k nim hladkou mouku, krupici, jedno rozklepnuté vejce, sůl a rychle zpracujeme v hladké, nelepivé těsto
2. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku, silnou asi 5 mm, hrnkem nebo tvořítkem vykrojíme kolečka
3. Uzené maso i sýr nakrájíme na drobné kostičky, promícháme, připravenou směs rozdělíme na polovinu koleček, okraje těsta potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, náplň přikryjeme zbylými kolečky, dobře uzavřeme a naskládáme na plech
4. Povrch dukátků potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Doporučení:

Bramborové dukátky můžeme také plnit šunkou, párky, zeleninou, houbami nebo sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy