REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné baklažány

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baklažány plněné směsí z mletého vepřového masa, zapečené v troubě.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksbaklažány
250 gmletého vepřového masa
60 gstrouhanky
1 ksplátek slaniny
1 ksstroužek česneku
1 lžíceoleje
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Z opláchnutých baklažánů odkrojíme konce se stopkami a ostrým nožem vyjmeme část dužiny
2. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji
3. Přidáme maso, drobně nakrájenou slaninu a podusíme 10 minut
4. Do směsi vmícháme jemně pokrájenou dužinu baklažánů, mletý pepř, sůl a nasekanou petrželku
5. Směsí naplníme baklažány, posypeme je strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) za občasného podlévání horkou vodou.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy