REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné baklažány se směsí rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baklažány plněné směsí z rýže, tvrdého sýra, hrozinek a rajčat.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
8 ksoliv
2 ksvelkých baklažánů
2 ksrajčat
1 ksmalé cibule
6 lžicoleje
150 grýže
100 gtvrdého sýra
30 grozinek
3 dlvývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji
2. Přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži a podusíme 1 minutu, poté rýži zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až změkne
3. Měkkou rýži promícháme s propláchnutými rozinkami, s na jemno nastrouhaným sýrem, spařenými, oloupanými a nadrobno nakrájenými rajčaty a nadrobno nakrájenými odpeckovanými olivami 4. Baklažány rozkrojíme podélně na půlky, část dužiny vyndáme a nadrobno nasekáme
5. Nasekanou dužinou baklažánů přidáme do směsi s rýží a vše důkladně promícháme, ochutíme solí a pepřem
6. Půlky baklažánů, pak zevnitř také osolíme a opepříme
7. Naplníme je směsí a dáme do mělké zapékací misky vymaštěné olejem
8. Nakonec baklažány pokapeme olejem a upečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě (asi 1 hodinu).

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy