REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná zapékaná cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibule plněná ochuceným mletým masem a zapečená v troubě.


Ingredience:
400 gmletého masa
8 kscibulí
1 ksžemle
1 ksvejce
2 dlvývaru
3 lžícemásla
mléko
mletá paprika
strouhaný sýr
sůl

Postup:

1. Oloupané a očištěné cibule vložíme do vařící osolené vody a krátce povaříme
2. Cibule scedíme, ostrým nožem seřízneme vršky, nařízneme středy a lžičkou je opatrně vydlabeme, vydlabané vnitřky nasekáme a dáme do mísy
3. Mleté maso přidáme do mísy, smícháme s vymačkanou žemlí (předem namočenou v mléce), s vejcem, paprikou a osolíme
4. Náplň dobře promícháme a lžičkou ji naplníme do vydlabaných cibulí
5. Cibule naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, podlijeme vývarem a zapečeme v troubě
6. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem, zakapeme zbytkem rozpuštěného másla a necháme sýr roztavit.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy