REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná sekaná pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso naplněné směsí z tvrdého sýra, těstovin, rajčatového protlaku, másla a cibule, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis tak pro 6 osob:
750 gmletého masa
200 mlhovězího vývaru
1 lžícečerstvě nasekané petrželky
2 ksstarších rohlíků
2 ksvejce
1 kscibule
strouhanka dle potřeby
koření na mletá masa
mletý černý pepř
sůl
Na náplň:
100 gstrouhaného tvrdého sýra
80 gtěstovin
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícemásla
1 kscibule
Ostatní:
alobal

Postup:

1. Mleté maso smícháme s pokrájenými rohlíky, které jsme předem namočili, přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a kořením na mletá masa
2. Oloupanou cibuli nadrobno posekáme a vmícháme do mletého masa s posekanou petrželkou, případně zahustíme strouhankou
3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout
4. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle
5. Mleté maso rozetřeme ve vrstvě vysoké asi 2 cm na alobal, do středu rozložíme těstoviny, zakryjeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulí, sekanou petrželkou a opeříme
6. Maso opatrně obalíme, okraje přitiskneme, přeneseme do pekáčku, alobal sejmeme a masovou šišku položíme na rozpuštěné máslo, povrch potřeme bílkem
7. Pekáček s masem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, za občasného podlévání vývarem asi 80 minut
8. Sekanou vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory a sladkokyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy