REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná levná sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
1000 gmletáho masa směs vepřové-hovězí
8 ksrohlíků
4 ksvejce
2 ksstřední cibule
6 ksstroužků česneku
2 kssterilované okurky
2 ksnožičky párků
3 ksvejce vařená na tvrdo
mletý pepř
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Rohlíky prokrojíme středem,naskládáme do nádoby, zalijeme vodou a na chvíli zatížíme
2. Do mísy dáme mleté maso, 4 vejce, na drobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, koření, sůl a vymačkané rohlíky
3. Všechno důkladně propracujeme
4. Na vál si rozložíme potravinářskou folii na kterou uděláme placku z těsta na sekanou
5. Doprostřed položíme vedle sebe dvě nožičky párků, na půlky rozkrojená vejce vařená na tvrdo a sterilované okurky rozkrojené na půlky
6. Pomocí folie placku zavineme a vymačkáme všechen vzduch který se při zavinování dostal dovnitř
7. Vytvoříme šišku, kterou přeneseme pomocí folie na předem tukem vymazaný pekáč
8. Fólii odstraníme a plněnou sekanou dáme péct do trouby na 190 °C asi hodinu, až je upečená.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a jakýmkoliv zeleninovým salátem. Také je možné podávat za studena s chlebem a hořčicí.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Plněnou sekanou nedělám moc často, častěji dělám ze stejného těsta jen šišku bez náplně, protože je to jednodužší na práci. Ale naplněná je lepší a lépe vypadá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy