REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kachna s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna na víně, plněná mletým masem.


Ingredience:
Rozpis na 6-8 porcí:
1 kskachny s játry
1 kscibule
300 gmletého telecího masa
(libového vepř. masa)
20 gsádla
2 dlčerveného vína
2 lžícerajčatového protlaku
petrželová nať
mletá paprika
bobkový list
sůl

Postup:

1. Kachní játra nakrájíme na malé kousky
2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle, přidáme mleté maso i s játry, sůl, mletou papriku, nasekanou nadrobno petrželovou nať, 2 lžíce červeného vína, játra
3. Vše promícháme a několik minut restujeme, pak mírně vychladlé naplníme do kachny
4. Kachnu sešijeme, podlijeme vařící vodou a vínem, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka
5. Asi v polovině doby pečení kachnu propícháme na tučných místech (na prsou a stehnech), aby sádlo lépe vyteklo
6. Měkkou kachnu vyndáme a naporcujeme
7. Část sádla ze šťávy odstraníme a šťávu přecedíme.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové krokety s brusinkovým (rybízovým) kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy