REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pljeskavica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pljeskavica, původně srbské národní jídlo, které se zabydlelo v celém Chorvatsku, Bosně i Černé hoře.


Ingredience:
300 gvepřového masa
300 gtelecího masa
150 gcibule
feferonky
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové i telecí maso jemně umeleme, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené feferonky a cibuli
2. Dobře prohněteme, necháme 3 hodiny odležet
3. Utvoříme placky které pak opečeme po obou stranách na roštu nebo na pánvi na oleji
4. Podáváme s drobně nakrájenou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy