REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarské koleno na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované koleno upečené spolu s cibulí, paprikami, špekáčky a česnekem, podlité pivem, dokřupava.


Ingredience:
2 ksvepřových kolen
4 ksšpekáčků nebo klobás
5 ksstroužků česneku
250 gcibule
250 grůznobarevných paprik
500 mlsvětlého piva
sójová omáčka
zeleninová kořenící směs
mletý kmín
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná vepřová kolena po vykostění rozdělíme na 4 porce, osolíme, posypeme mletým kmínem, mletým pepřem a zeleninovou kořenící směsí
2. Oloupané cibule i očištěné papriky nakrájíme na proužky a rozložíme do pekáčku, přidáme porce masa, obložíme je rozpůlenými špekáčky a rozhodíme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku
3. Pak pokapeme trochou sójové omáčky, přidáme 300 ml světlého piva, zakryjeme a v předehřáté troubě vše pečeme do změknutí, za průběžného podlévání pivem
4. Před dohotovením odkryjeme a maso zapečeme dokřupava.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy