REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarské buřty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buřty pečené s plátky nakrájené cibule, kečupem a tymiánem, podlité černým pivem.


Ingredience:
8 ksbuřtů
5 ksstředně velkých cibulí
450 mlsladkého kečupu
3/4 láhvečerného piva
trochu tymiánu nebo mletého kmínu (nemusí být)

Postup:

1. Oloupané cibule rozkrojíme na 4 díly, nakrájíme na plátky silné asi 3 mm a v pekáčku smícháme s černým pivem a sladkým kečupem
2. Buřty oloupeme, podélně nakrojíme do hloubky asi 1 cm, vložíme do pekáčku a posypeme jemně tymiánem nebo mletým kmínem
3. Pekáček vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 °C asi 45 minut, až je cibulka poloměkká.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.

Poznámka:

Pokrm bude pikantnější, když přidáme ještě trochu ostrého kečupu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy