REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní štrúdl s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablečný závin upečený z doma připraveného pivního těsta naplněného nastrouhanými jablky ochucenými osmaženou strouhankou, cukrem a máslem. Závin potřený rozšlehaným vejcem a po upečení máslem, servírovaný pokapaný rumem a posypaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
70 gmásla
60 gsádla
16 lžicpiva 12 °
Ostatní:
8 kskyselejších jablek
máslo na potření
skořicový cukr
strouhanka
vejce
rum
mouka na pomoučení válu, pečící papír na plech

Postup:

1. Těsto připravíme tak, že si do mouky uděláme důlek, nakrájíme do něj máslo a sádlo, přilijeme 16 lžic piva (postupně), osolíme a vypracujeme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odpočinout
2. Na pomoučněném válu vytvoříme z těsta plát 2-3 milimetry silný, posypeme osmaženou strouhankou, přidáme nakrájená jablka, posypeme cukrem a skořicovým cukrem, přidáme opět strouhanku, polijeme rozpuštěným máslem, svineme
3. Závin pečeme 45 minut na 165 °C, potíráme rozšlehaným vejcem
4. Když štrúdl vytáhneme z trouby, pomažeme ho máslem a pokapeme rumem, sypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor textu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy