REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s mandarinkovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškot potřený marmeládou a smetanovým krémem ze šlahačky a dalších surovin, zamotaný do tvaru rolády. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, potřená zbytkem krému a posypaná kokosem.


Ingredience:
Na piškot:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
6 lžicmeruňkové řidší marmelády (v případě potřeby naředíme vodou či rumem)
1 plechovkamandarinek (314 ml)
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
1 sáčekpudink Olé s vanilkovou příchutí
Na ozdobu:
1 kelímek40 % smetany ke šlehání
6 lžickokosové moučky

Postup:
  1. Nejprve si z bílků a špetky soli vymícháme pevný sníh, po částech přidáme moučkový cukr a znovu šleháme
  2. Po jednom přidáme žloutky a pořád šleháme
  3. Mouky, solamyl a kypř. prášek prosijeme a zlehka po částech přidáme k ušlehané bílkovo žloutkové hmotě
  4. Na nízký plech dáme papír na pečení a stěrkou naneseme a urovnáme těsto
  5. V troubě na 200 °C pečeme do světle hněda cca 7 minut
  6. Na mřížce necháme vychladnout
  7. Piškot potřeme marmeládou
  8. Krém naneseme stěrkou do 3/4 rolády a za pomocí peč. papíru opatrně, ale pevně zavineme
  9. Šlehačku vyšleháme dotuha a potřeme s ní roládu shora i ze stran, zasypeme kokosem a necháme pár hodin ztuhnout.

Příprava náplně (krému):

  1. Mandarinky necháme okapat na sítku a pak je rozmixujeme
  2. Do uzavíratelné nádoby dáme šlehačku, pomixované mandarinky, pudink, nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až krém ztuhne a přestane „šplouchat“, což trvá cca 3 minut.

 

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy