REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová omeleta II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sníh z bílků promíchaný se žloutky a cukrem, těsto upečené v troubě ve formě omelety servírované pomazané džemem a dozdobené šlehačkou.


Ingredience:
2 ksvejce
10 gmásla
1 vrchovatá lžícepolohrubé mouky
1 plná lžícepískového cukru
1/8 lsmetany na šlehání
švestkový džem
mouka na vysypání pánve

Postup:

1. Bílky oddělíme opatrně od žloutků, z bílků pak vyšleháme tuhý sníh
2. Za stálého míchání přidáme cukr, lehce vmícháme i žloutky a mouku
3. Pánev vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do ní stejnoměrně rozetřeme
4. Omeletu upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, pečeme tak 8 minut, nebo až bude omeleta pěkně dozlatova
5. Hotovou omeletu namažeme džemem, přehneme a mírně vychladlou ozdobíme šlehačkou, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy